vrijdag 19 november 2010

Roodkapje goes horror

First thing first: Red Riding Hood ontleend zijn naam misschien wel aan het overbekende sprookje van de gebroeders Grimm, maar voor de rest vertelt de film een totaal ander verhaal. De enige elementen die overbleven zijn de rode cape en de (weer)wolf.

Tijdens de middeleeuwen word een klein dorpje geterroriseerd door een weerwolf. Niemand is moedig genoeg om hier wat aan te doen. Daarom besluit het jonge meisje Valerie (Amanda Seyfried) erop uit te trekken om de hulp te zoeken van een jager (Gary Oldman) die het angstaanjagende wezen kan bestrijden.

Als je de trailer bekijkt is het duidelijk dat deze film zicht richt op het publiek dat ook dweept met de Twilight-films: Hysterische tienermeisjes die deze film dan nog eens met veel OMG’s en fab’s zullen gaan bewieroken. De hele Twilight-sfeer die rond de film hangt is eigenlijk niet verwonderlijk. Regisseuse van dienst is Catherine Hardwick. Zij regisseerde enkele jaren geleden nog de eerste Twilight, maar werd door de studio buiten geschopt omdat ze er eigenlijk niets van bakte en de monteur de film heeft moeten redden (of die hele franchise zelfs te redden valt laat ik in het midden).

Deze film zou een heuse horrorprent moeten worden, maar het is duidelijk dat dit gewoon een formulefilm is, gemaakt om op het succes van Twilight verder te teren en zo geld in het laatje te brengen. Verwacht je dus niet op gore, bloederige toestanden want je gaat van een kale reis terugkomen…

Red Riding Hood loopt vanaf volgend jaar in de bioscopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten