donderdag 9 september 2010

Mission:Impossible krijgt reboot

Het gaat Tom Cruise niet voor de wind de laatste tijd. Zijn laatste film Knight & Day flopte aan de kassa, ondanks een serieus op poten gezette promotiecampagne. Door deze tegenvallende cijfers heeft Paramount beslist om wat dollars van Cruises zijn salaris voor de nieuwe Mission: Impossible af te trekken… Ouch!

Het mag al een wonder heten dat deze film er komt. Mission: Impossible 3 (geregisseerd door J.J. Abrams, bedenker van Lost en Cloverfield) bleef ver onder de verwachtingen ondanks de vele positieve kritieken. Daarom besloot Paramount hun contract met Cruise te verbreken en werd er zo een kruis gemaakt over een mogelijk vervolg. De financiƫle tegenslag was uiteraard niet de enige reden. Ook Cruise zijn gedrag tijdens de promotour viel bij Paramount niet in goede aarde. Zo dreigde Cruise ondermeer zijn promowerk stop te zetten als Viacom (eigenaar van Comedy Central en Paramount) de South Park aflevering Trapped in the Closet, waarin de spot wordt gedreven met Cruises vermeende homoseksualiteit, zou heruitzenden.

Maar nu komt er dan toch een nieuw deel in de reeks, maar wel onder enkele voorwaarden. Zo heeft Paramount besloten de film zo goedkoop mogelijk te maken. In dit deel zal Ethan Hunt dus niet bijgestaan worden door een groep handlangers, maar zal hij er alleen op uit trekken bijgestaan door “een collega”. Voor dit personage heeft de studio Jeremy Renner (The Hurt Locker) ingehuurd. De man kan uitkijken op een mooie toekomst want – zo fluisteren sommige bronnen binnen Hollywood – hij zou de franchise wel eens kunnen gaan over nemen. Dit zou dan wel eens de laatste Mission: Impossible kunnen worden met het personage van Ethan Hunt. Het is ook de bedoeling dat deze film een reboot van de reeks wordt, een zeer populair woord in Hollywood na het succes van de twee Batman films van Christopher Nolan. Ook zou in de titel van de film, naar het voorbeeld van The Dark Knight, geen “Mission: Impossible” te vinden zijn.

Verder is er nog niets bekend over het verhaal. Wel weten we dat J.J. Abrams niet opnieuw zal plaatsnemen in de regisseursstoel, maar wordt vervangen door Brad Bird. Een opmerkelijke keuze, want tot nu toe heeft Bird enkel ervaring met animatiefilms. Zo zijn ondermeer Ratatouille en The Incredibles van zijn hand (voor beide films kreeg hij tevens een Oscar). Dus ook wel een interessante keuze, want gezien zijn palmares is Bird een begenadigd verhalenverteller.

De opnames zijn gepland voor deze herfst, en zullen plaatsvinden in Vancouver, Praag, Dubai en Amerika. De film zelf wordt eind 2011 in de bioscopen verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten