zondag 10 oktober 2010

Michelle Williams is Marilyn Monroe

Ze is Marilyn Monroe dan misschien wel niet, maar Michelle Williams gaat haar wel vertolken in een biopic over het (spijtig genoeg) veel te vroeg overleden filmicoon. De film zal My Week with Marilyn gaan heten en is gebaseerd op de gelijknamige biografie van Colin Clark.

De film speelt zich af in, zoals de titel al doet vermoeden, een week uit het leven van Marilyn Monroe. In 1957 reist ze af naar Londen voor de opnames van haar nieuwste film The Prince and the Showgirl. Haar samenwerking met regisseur en tegenspeler Laurence Olivier (Kenneth Branagh) loopt echter niet van een leien dakje en Marilyn besluit na een tijdje om de set te verlaten. Samen met regieassistent Colin Clark (Eddie Redmayne) trekt ze eropuit om het bruisende Londen te ontdekken.

Wie Monroe ging vertolken was lange tijd de grote vraag binnen Hollywood. Zo stonden Scarlett Johansson en Amy Adams op het lijstje van mogelijke actrices, maar debuterend regisseur Simon Curtis liet zijn oog dus vallen op Michelle Williams. Williams, die eerder al te zien was in ondermeer Shutter Island en Brockeback Mountain, heeft hier dus haar eerste echte grote rol te pakken en het is niet meteen de minste. Nadat bekend werd dat zij het icoon uit de jaren ’50 zou gaan vertolken, volgden nog vele andere bekende acteurs die hun naam aan de prent verbonden. Zo zullen naast Michelle Williams ondermeer Kenneth Branagh, Judi Dench en Dominic Cooper te zien zijn in de prent. Ook een opmerkelijke casting is die van Emma Watson, die voor het eerst te zien zal zijn in een film zonder toverstokjes of aanverwanten.

De opnames gingen in september van start en deze maand werd de eerste officiƫle foto vrijgegeven waarop Michelle Williams te zien is als Marilyn Monroe. Vergelijk zelf of ze al dan niet op haar lijkt, maar het staat buiten kijf dat My Week with Marilyn een zeer interessante film zal worden.

Marilyn Monroe                        Michelle Williams


1 opmerking: