zaterdag 29 januari 2011

Robin Williams in The Dark Knight Rises?

De roddelmachine draait weer op volle toeren! Op het Twitteraccount van de website Batman on Film verscheen gisteren het volgende bericht: “RW as Strange? Hmm…”. Alerte fans herkenden in de afkorting meteen de naam Robin Williams en het gerucht dat hij Hugo Strange zou gaan vertolken, verspreidde zich meteen over het wereld wijde web.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Robin Williams een rol aangeboden kreeg in een Batmanfilm. Zo werd hij al eerder gevraagd voor de rol van the Joker in Batman van Tim Burton, en voor the Riddler in Batman Forever van Joel Schumacher. De twee rollen gingen uiteindelijk respectievelijk naar Jack Nicholson en Jim Carrey.

Of het gerucht nu klopt of niet is nog niet duidelijk. Robin Williams en Christopher Nolan hebben nog niet gereageerd op het bericht, dus alles kan nog. Wat we wel weten is, dat de informatie van Batman on Film vaak klopt. Zij waren uiteindelijk ook de eerste die Bane noemden als een mogelijk schurk in The Dark Knight Rises, en dit bleek uiteindelijk te kloppen.

Feit is ook dat het personage van Hugo Strange al vaker naar voren kwam. Algemeen werd aangenomen dat Tom Hardy de rol van de door Batman geobsedeerde psychiater zou gaan vertolken. Maar uiteindelijk bleek Hardy dus gecast te zijn voor de rol van spierbundel Bane. Maar nu ook Anne Hathaway gecast werd als Selina Kyle (alias Catwoman, hoewel dit niet expliciet in het persbericht vermeld stond) lijkt een derde vilain toch iets te veel van het goede. Zeker omdat Christopher Nolan The Dark Knight Rises aankondigt als het sluitstuk van zijn trilogie. Dat Robin Williams een beangstigend karakter kan vertolken staat buiten kijf (zie One Hour Photo en Insomnia) maar het zal volgens mij enkel bij dit gerucht blijven.

Hoe het ook uitdraait, wie meer wil zien van Hugo Strange kan deze zomer het spel Batman: Arkham City aanschaffen. Daarin is een grote rol weggelegd voor de duivelse psychiater, die uiteindelijk meer weet over Batman dan hem lief is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten