dinsdag 14 september 2010

Rihanna & Christina Aguilera maken acteerdebuut

Ja je leest het goed, de lijst met popsterren die een acteercarrière ambiëren wordt weer wat groter. Britney Spears probeerde het in 2002 met het afgrijselijke Crossroads en Madonna hielp met haar ‘acteerprestaties’ bijna de carrière van regisseur Guy Ritchie, haar toenmalige wederhelft, naar de vaantjes. En dan hebben we nog Mariah Carey, Jennifer Lopez, Béyonce, en ga zo maar voort. Ze probeerden het allemaal, maar meestal werden hun pogingen tot acteren beloont met een Razzie Award (de tegenhangers van de Oscars). Maar nu is het de beurt aan Christina Aguilera en Rihanna om te bewijzen dat ze wel kunnen acteren. En ik moet zeggen… het ruikt naar Razzie-materiaal!


Aguilera maakt haar debuut in Burlesque. Ze speelt de rol van Ali, een zangeres die vlucht naar Los Angeles om daar haar dromen waar te maken. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een in verval geraakt theater uitgebaat door Tess (Cher). Zij geeft Ali een baantje als serveerster maar Ali zweert ooit zelf op het podium te staan.

Het is duidelijk dat deze film (geregisseerd door de onbekende Steven Antin) leentjebuur gespeeld heeft bij films zoals Showgirls, Chicago en Nine. Het script werd naar verluidt speciaal voor Aguilera geschreven en zou dienen om haar comeback wat extra in de verf te zetten. Ik vraag mij dan twee zaken af. Ten eerste: Waarom Aguilera? Dit is haar eerste rol, en heeft zodoende nog nooit bewezen of ze wel kan acteren. Oké, bekende koppen lokken meer volk. Maar deze moeten dan wel kunnen acteren, niet? Het is lange tijd een trend geweest om popidolen in films te casten, zie daarvoor het lijstje hierboven, maar vele van die films bleken dan nog eens flops te zijn ook. Ze zullen het nooit leren.  En wat ik me dan nog afvraag: Wanneer heeft ze eigenlijk die comeback gemaakt? Juist ja…

Rihanna op haar beurt maakt dan weer haar debuut in de actiefilm Battleship van regisseur Peter Berg (Hancock). Een film gebaseerd op… het spelletje zeeslag. In de film wordt een marinevloot eropuit gestuurd om de aarde te beschermen tegen een buitenaardse invasie. Hoe deze film ooit gefinancierd geraakt is, is mij een raadsel. Met zo’n plot moet je toch op voorhand al inzien dat dit zo goed als een mislukking zal worden. Net zoals ‘Xtina’ heeft Rihanna geen enkele acteerervaring. Haar medewerking aan de film is dan een goedkope manier om meer volk (met name fans van Rihanna) naar de bioscoop te lokken. Misschien kan Liam Neeson (Schindler’s List) haar wat goede raad geven, want de man heeft ook getekend voor een rol in de film.

Van Battleship werd nog geen beeldmateriaal vrijgegeven, maar hieronder kun je de hilarisch slechte trailer van Burlesque bekijken. Hou die kotszakjes maar binnen handbereik!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten