vrijdag 17 september 2010

Sacha Baron Cohen speelt Freddie Mercury

Sacha Baron Cohen zal de Queen-frontman gaan spelen in een, voorlopig titelloze, biopioc over één van de grootste rockbands aller tijden. Productiehuis GK films heeft ook een deal gesloten waardoor ze gebruik kunnen maken van alle Queen-hits. Want, wat is een film over Queen zonder alle grote hits?  Het script wordt geschreven door scenarist Peter Morgan, die eerder al pareltjes zoals The Last King of Scotland en Frost/Nixon neerpende. De film zal zich focussen op de totstandkoming van de groep, en zal opbouwen tot aan hun optreden op het benefietconcert Live Aid in 1985.

Cohen kennen we natuurlijk allemaal van zijn typetjes Borat en Brüno, maar nu gaat hij zich dus op het minder komische werk storten. Het leidt geen twijfel dat Cohen een zeer goed acteur is, maar de vraag is natuurlijk… kan hij Freddie Mercury's zangcapaciteiten evenaren? Zingen kan hij wel, dat hebben we al mogen bewonderen in Sweeney Todd van Tim Burton. Producer Graham King (The Departed) wist het volgende te zeggen over de het project en de keuze voor Sacha Baron Cohen: “Freddie Mercury was an awe-inspiring performer, so with Sacha in the starring role coupled with Peter’s screenplay and the support of Queen, we have the perfect combination to tell the real story behind their success.”

Wie de film zal regisseren, en wanneer de film zal uitkomen is nog niet bekend. Maar als je het mij vraagt, wordt het een film om naar uit te kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten