woensdag 27 oktober 2010

Batman 3 heeft eindelijk een titel!

’t Is gebeurd! Na maandenlange speculaties heeft regisseur Christopher Nolan eindelijk de titel van zijn nieuwe Batman-film bekend gemaakt. De film zal The Dark Knight Rises gaan heten.  Klinkt niet meteen denderend maar het had erger gekund, niet?

Een paar dagen geleden berichtte ik nog dat de vermoedelijke villain in deze film The Riddler zou worden. Dit blijkt nu dus niet waar te zijn. Wie dan wel de slechterik in deze film zal worden wou Christopher Nolan nog niet prijsgeven, maar over het verhaal zelf wist hij toch het volgende te vertellen: “We’ll use many of the same characters as we have all along, and we’ll be introducing some new ones."

De laatste weken is Nolan trouwens naarstig op zoek naar een actrice voor de nieuwe vrouwelijke hoofdrol. De toekomstige actrice zou rond de 30 jaar moeten zijn en dit voedt natuurlijk weer de speculaties. Krijgt Bruce Wayne een nieuwe love interest nu dat Rachel Dawes het loodje legde in The Dark Knight? Of zal Catwoman (de echte wel te verstaan, niet de Hally Berry versie) haar intrede maken in de franchise?

Ook opmerkelijk is dat Christopher Nolan de studio’s heeft weten te overtuigen om de film niet in 3D uit te brengen. Nolan is naar eigen zeggen geen fan van 3D en wil zich volledig op IMAX richten. Nolan was met The Dark Knight de eerste regisseur die de IMAX camera’s gebruikte voor een fictiefilm en op Michael Bay (Transformers: Revenge of the Fallen) na deed geen enkele regisseur hem dit na. Wally Pfister, sinds Memento de vaste cameraman van Christopher Nolan, liet eerder al zijn interesse blijken om de film volledig in IMAX te draaien.

The Dark Knight Rises loopt vanaf juli 2012 in de bioscopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten