maandag 25 oktober 2010

Code 37: De film

Na Windkracht 10: Koksijde Rescue uit 2006 kunnen we ons nu verheugen op een tweede Vlaamse film die gebaseerd is op een populaire tv-serie (alle Studio 100 bullshit niet meegerekend natuurlijk). Momenteel zijn de voorbereidingen bezig voor een film rond de populaire krimiserie Code 37. Deze serie, die de acties volgt van een Gents politiekorps gespecialiseerd in zedendelicten, werd meteen een instant succes. Dit was vooral te wijten aan de hoge realiteitsgehalte en het fantastische acteerwerk. Een tweede reeks kon dus niet niet uitblijven en  deze zal in het voorjaar van 2011 op televisie te zien zijn. En nu krijgen we dus ook nog eens een film voorgeschoteld… kan het leven mooier zijn?
 
De film zal zich focussen op de zogenaamde privé-queeste van Hannah Maes (Veerle Baetens). Ze wordt geconfronteerd met een zedenzaak die alleen kan opgelost worden als ze erin slaagt ook haar eigen familiegeheimen te ontrafelen. En daarvoor moet Hannah keuzes maken die eigenlijk niemand wil maken.

Dit is momenteel alles wat over het verhaal geweten is, maar de makers willen alvast benadrukken dat het om een origineel scenario gaat. We zullen dus geen dubbele aflevering voorgeschoteld krijgen die als een film zal moeten doorgaan. Dat is natuurlijk positief want kijk bijvoorbeeld maar eens naar de film Vermist van Jan Verheyen. Deze film was gewoon een veredelde eerste aflevering en de kwaliteit was navenant.

Code 37: De film, geproduceerd door Dirk Impens (De Helaasheid der Dingen) en geregisseerd door Jakob Verbruggen, zal vanaf 26 oktober 2011 in de bioscopen te zien zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten