dinsdag 9 november 2010

No Strings Attached en Friends with Benefits: That 70’s Battle

Begin deze eeuw was That 70’s Show ongetwijfeld één van de populairste sitcoms op de Amerikaanse televisie. Maar zoals bij vele sitcoms blijven de acteurs aan hun personage vastplakken en hebben ze na het verdwijnen van de serie bitter weinig te doen. Topher Grace (Eric Forman) zagen we enkele jaren geleden nog in Spider-man 3 en recenter in Predators. Maar de enigste die het gemaakt hebben na That 70’s Show zijn toch wel Ashton Kutcher (Michael Kelso) en Mila Kunis (Jackie Burkhart). Volgend jaar komen ze dan ook nog eens lijnrecht tegenover elkaar te staan in de bioscopen. Let the games begin!

In februari 2011 zal Kutcher te zien zijn in No Strings Attached van regisseur Ivan Reitman (Ghost Busters). Adam Kurtzman (Ashton Kutcher) en Emma Franklin (Natalie Portman), sinds lange tijd boezemvrienden,  besluiten aan ‘casual sex’ te gaan doen, zonder dat dit een effect zou mogen heben op hun vriendschap. Natuurlijk heef dit wel gevolgen, maar wat moeten ze nu wanneer de ene echter meer willen dan een strikt fysieke relatie en de andere zich niet kan binden?

In juni 2011 mogen we dan Friends with Benefits, geregisseerd door Will Gluck (Easy A), in de zalen verwachten. De plot is juist hetzelfde maar dan wel met Mila Kunis en Justin Timberlake, die zich nu volledig op zijn acteercarrière stort, in de hoofdrollen. Leuk detail: oorspronkelijk zou de versie met Ashton Kutcher Friends with Benefits gaan heten, maar dit ging uiteindelijk dus niet door om verwisseling te vermijden.

Hollywood trekt volgend jaar dus zijn stoute schoentjes aan. Het is toch wel frappant dat twee films met hetzelfde thema in zo’n korte tijd na elkaar uitkomen, maar qua aanpak verschillende de films blijkbaar toch van elkaar. Waar No Strings Attached het duidelijk vrij braaf blijkt te houden (regisseur Reitman moet wat goed maken bij de recensenten na My Super Ex-Girlfriend) trekt Friends with Benefits duidelijk de stoute kaart. Welke film nu de beste zal zijn durf ik nu nog niet zeggen, maar het is wel zeker dat het hete tijden zullen worden in de bioscoopzalen…



Geen opmerkingen:

Een reactie posten